Carmen Geurtsen wint Bloem&Blad Talent Award

Carmen Geurtsen heeft maandag 13 januari de allereerste Bloem&Blad Talent Award gewonnen. Op de vakbeurs Trendz Voorjaar in Gorinchem streed zij samen met Richelle Moolenaar en Janno Wuite om de felbegeerde trofee.

Het vakblad Bloem&Blad organiseerde voor het eerst de wedstrijd om de Talent Award. Eind vorig jaar konden kandidaten zich aanmelden voor deze wedstrijd door een filmpje in te sturen waarin zij lieten zien hoe zij de opdracht ‘Maak een winters bloemwerk’ uitvoerden. Uit de vele inzendingen koos de redactie drie finalisten: Carmen Geurtsen, Richelle Moolenaar en Janno Wuite.

Zij maakten op het Bloem&Blad Plein op Next Level op de beurs op maandag 13 januari voor het publiek drie opdrachten: een winters bruidsboeket, creatief voor de consument en een mystery box. Het bruidsboeket mochten zij thuis voorbereiden en moesten zij in vijf kwartier ter plekke afmaken. Voor de schikking op de vaas mochten zij voorafgaand aan de opdracht een (lelijke) vaas kiezen die Bloem&Blad ter beschikking stelde en de laatste opdracht was een complete verrassing. In de box zaten twee ondergronden van Smithers Oasis (een krans en een hart), bijzondere vaasjes en decomaterialen van Decoflorall. De finalisten mochten bloemen kiezen uit de enorme bloemenpresentatie die Bloemengroothandel Gebr. Van der Vijver beschikbaar had gesteld. Ook Chrysal sponsorde de wedstrijd, onder meer voor het prijzenpakket, dat tijdens de wedstrijd nog aangevuld werd door Wilma’s Lawn and Garden.

Verschillen minimaal

De jury bestond uit bloemist/arrangeur/certified judge Pascal Zijlmans van Ambianze Zijlmans Bloem&Sfeer, interieurspecialiste Jelena Brillenburg Wurth en consumentendeskundige Onne Gerritsen. Zij beoordelen al het werk op verschillende criteria, gebaseerd op het jureringssysteem van Florint. ‘ Het jureren was door deze samenstelling anders dan ik gewend ben, maar het was ontzettend leuk en deze samenstelling gaf zeker een meerwaarde aan het toetsen. We hadden gelijk een klik met elkaar’, vertelt Pascal. ‘De verschillen tussen de kandidaten waren minimaal, wat mooie discussies onderling opleverde. Wij zijn ontzettend trots op alle drie de kandidaten, die op deze jonge leeftijd prachtig werk hebben laten zien. Het zijn stuk voor stuk talentvolle ambassadeurs voor het vak.’

Conceptueel sterk

Volgens de jury heeft winnares Carmen ‘conceptueel heel sterk gewerkt met respect voor de materialen die ze heeft gebruikt. Ook heeft ze de opdrachten goed gelezen en heeft ze hierdoor  met de laatste opdracht de winst binnengesleept’. De jury roemde bij Janno zijn kleurgebruik en verfijnde werk. ‘Wij verwachten dat we Janno nog veel zullen zien in de branche; hij durft buiten de lijntjes te kleuren.’ Bij Richelle viel de uitstekende techniek op en het feit dat ze snel weet wat ze wil. ‘Haar werk is commercieel ook erg interessant’, aldus de jury.

Bron en foto’s: Bloem&Blad

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten
Nog geen abonnee?

Direct registreren

Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties