Carmen, Richelle & Janno strijden om Bloem&Blad TalentAward

Carmen Geurtsen, Richelle Moolenaar en Janno Wuite gaan maandag 13 januari met elkaar de strijd aan om de Bloem&Blad Talent Award. De drie jonge talenten maken op het Bloem&Blad plein op de beurs Trendz in Gorinchem in totaal drie opdrachten, die door een vakkundige jury worden beoordeeld.

Voor het eerst organiseert Bloem&Blad op Trendz voorjaar in de Evenementenhal in Gorinchem de wedstrijd om de Bloem&Blad Talent Award. Kandidaten konden zich tot half december aanmelden met een zelfgemaakte video waarin zij bloemwerk maakten in het thema Winter. Uit de vele aanmeldingen heeft de redactie van Bloem&Blad drie finalisten gekozen: Carmen Geurtsen, Richelle Moolenaar en Janno Wuite.

Opdrachten

De drie finalisten maken op maandag 13 januari in totaal drie opdrachten voor het publiek: een winters bruidsboeket dat zij thuis mogen voorbereiden, een schikking op een vaas die zij ter plaatse mogen kiezen en als laatste een verrassingsopdracht. De eerste opdracht start om 12.45 uur, de tweede is om 14.45 uur en de laatste start om 16.00 uur. De prijsuitreiking is om 19.00 uur op het Bloem&Blad plein.

Materialen voor de wedstrijd worden beschikbaar gesteld door Bloemengroothandel Van der Vijver, Smithers Oasis, Chrysal International en Meergroothandel voor planten.

Jury

De jury bestaat uit bloemist/arrangeur Pascal Zijlmans, interieurprofessional Jelena Brillenbug Wurth en consumentendeskundige Onne Gerritsen. Zij beoordelen alle werken volgens het internationale 100-puntensysteem van Florint op idee, kleur, compositie en techniek. Pascal is eigenaar van Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer en certified judgde volgens het Florint-systeem. ‘Als jurylid en examinator moet je goed kunnen onderbouwen waarom iets goed is of niet. De kwaliteit van het vak wordt daarmee hoog gehouden, dat vind ik heel belangrijk.’

Jelena is ruim vijftien jaar zelfstandig interieurprofessional en ambassadeur interieurstyling bij BNS Crisp, de Beroepsvereniging van Nederlandse Stylisten. Als geen ander kan zij sfeer in interieurs aanbrengen. Daarbij is kleur haar passie: ‘Er bestaan geen lelijke kleuren, alleen lelijke toepassingen.’ Onne volgt als strategie-adviseur de economische en maatschappelijke trends op de voet. Ook het consumentengedrag en de consumententrends hebben zijn bovenmatige interesse. Hij omschrijft zichzelf als ‘een creatieve cultuurliefhebber die waarde hecht aan innovatie en een interieur met designstukken, bloemen en planten’.

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten
Nog geen abonnee?

Direct registreren

Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties