Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Chrysant, lisianthus en groene planten doen het goed

  Chrysant, lisianthus en groene planten doen het goed

  0

  Ondanks een fors hoger aanbod waren de prijzen voor snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten bij Royal FloraHolland beter dan vorig jaar. Chrysant, lisianthus en groene planten sprongen eruit.

  De betere prijzen ten opzichte van januari vorig jaar zijn ongetwijfeld te danken aan het relatief zachte weer in  januari. Vorig jaar was januari nog een relatief koude maand, de koudste januari sinds 2010. Het aantal veildagen was toen net als dit jaar 22.

  Meest opvallend in januari van dit jaar bij de snijbloemen waren chrysant tros en lisianthus. De prijsstijging van chrysant was 21,4% en de middenprijs kwam daardoor uit op 36 cent. Het aantal verkochte stuks was nagenoeg hetzelfde als in 2017. Lisianthus lijkt iedere maand in prijs toe te nemen. De middenprijs lag met 45 cent, 28,5% hoger dan vorig jaar januari. Dit bij een stijgend aanbod van 8,3%.

  De groene planten blijven het goed doen. Ficus en dracaena stegen wel in prijs bij een hoger aanbod. Spathiphyllum lift ook handig op de groeneplantenhype mee. Ze wordt zowel gezien als bloeiend als groen. Bij een 20,2% hoger aanbod na de middenprijs met ruim 5% toe.

  Meer over de januarimaand bij Royal FloraHolland in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week.

   

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar