Chrysant toont rebelse kant op kleurrijk bloemenevent

  De chrysant stond op dinsdag 12 september in de spotlight op een bijzonder bloemenevent. In het Boerma Instituut in Aalsmeer toonde arrangeur Geert Maas de veelzijdigheid van de bloem, die goed past in de stijltrend Rebel.

  Het evenement is georganiseerd door Stichting Chryson, een samenwerkingsverband van chrysantenkwekers en -veredelaars en vormt onderdeel van de consumentgerichte campagne Just Chrysanthemum.

  Stijltrend
  Rebel is één van de stijltrends van 2017 die door trendwatcher Aafje Nijman voor Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland is gesignaleerd. De trend Rebel zorgt voor een vette knipoog in huis door zaken met humor te benaderen. Geert Maas: ‘Het voornaamste doel van de bijeenkomst was om aan de hand van de stijltrend Rebel de chrysant als eigentijdse bloem te presenterenTegelijkertijd wilden we een praktische vertaalslag. Daarom hebben we onze gasten ook basistechnieken voor bloemstyling laten zien.’ Voor het bloemevent leverden kwekers een kleurrijk assortiment troschrysanten, Santini’s en pluischrysanten.

  Op tv
  De consumentgericht campagne Just Chrysanthemum heeft dit jaar als thema ‘Chrysanten: stylen met een knipoog’. Voorafgaand aan het bloggersevent maakte RTL Live samen met bloemstyliste Sarah Dikker tv-opnames. De ‘rebelse chrysanten’ zijn te zien in de uitzending van vandaag, woensdag 13 september om 17.00 uur op RTL4 en terug te zien via RTLXL.nl. In de maand oktober staat de chrysant bovendien op de bloemenagenda van Bloemenbureau Holland.

  Bron en foto’s: JustChrys.com

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties