Clown of vluchteling

Corona was peanuts zullen Oekraïners denken. Zo sta je met hoge hoed en clownsneus op bloemenshows te geven, zo rijd je in paniek naar het huis van je ex-vrouw in Kiev, ruk je je zoon, in goed overleg, weg bij zijn moeder, rijd je met piepende banden via sluipwegen, de files en bombardementen omzeilend, naar Polen en ben je opeens een vluchteling?!

Dit is het verhaal van collegabloemist John Elstgeest van Flower Circus, een on- en offline platform voor bloemenpromotie. En al ken ik hem niet goed, de paar keer dat ik hem heb ontmoet, maakte hij een ontzettend positieve indruk op mij. Een bloemenpionier, die vol passie met zijn hilarische shows kwekers en bloemisten wereldwijd verbindt.

Ondersteund door andere toppers uit ons vak praat hij het geheel op eigen wijze, gehuld in circusdirecteuroutfit, aan elkaar. Zijn missie: met ­humor een vleugje magie toevoegen aan de bloemsierkunst ter promotie van een productgroep. In de online Flower Circus Talks interviewt hij gasten uit onze branche op clowneske toon, maar niet op 7 maart. Toen werd hij zelf geïnterviewd door Pauw en Jinek, tijdens de indrukwekkende landelijke Giro555-­uitzending. John vertelde hoe hij halsoverkop met zijn zoon moest vertrekken, familie, vrienden en werknemers achterlatend.

De afgelopen twee jaar heb ik mij regelmatig zorgen gemaakt om mijn eigen familie, onze bedrijven en die van anderen, maar de dreiging van de grootmacht die ons nu in zijn greep houdt, is niet te overzien. De hel waar Oekraïners en Russen in zijn beland, is niet te bevatten. En ik realiseer me dat dit het verhaal is van zoveel vluchtelingen uit landen die door oorlog en dictators worden geteisterd. John en de bizarre beelden maken het tastbaar. Wat dit voor de toekomst, economisch en geopolitiek, voor onszelf en de bloemenbranche gaat betekenen? Ik parkeer die gedachten, want eindelijk schijnt de zon hier weer.

Bij Pauw waren de hoge hoed en clownsneus afgezet. Verbazing en angst over de situatie in zijn ‘moederland’ overheersten, maar vanuit zijn ‘vaderland’ heeft John hulpacties opgezet en alweer inspirerende filmpjes gepost. Life goes on even in times of war. Een mooie les voor ons allemaal! 

Inge Quint, iqflowerart.nl

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
crie uma conta na binance
2 maanden geleden

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://accounts.binance.com/pt-PT/register?ref=PORL8W0Z