College Rotterdam steekt stokje voor koopavond op 4 mei

  Het college van B&W in Rotterdam wil winkels niet toestaan op 4 mei open te blijven na zeven uur ’s avonds. Het gemeentebestuur noemt het ongepast om tijdens de dodenherdenking een koopavond te houden, meldt Retailnews.

  Het college komt tegemoet aan de wens van de drie partijen VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam. Die kwamen in actie na berichten dat winkeliers de koopavond op vrijdag 4 mei wilden laten doorgaan. De partijen noemen het in vragen aan het college ‘onbestaanbaar en onacceptabel’ om op die dag een koopavond te hebben, een standpunt dat het bestuur deelt. ‘Juist in Rotterdam wordt dit vanwege het verleden door het publiek begrijpelijkerwijs ook zo gevoeld’, schrijft het college in zijn reactie.

  Het college laat weten over twee weken een voorstel in te dienen om winkelopening op 4 mei na zeven uur niet toe te staan. Aangezien VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam een meerderheid in het college hebben, is het plan daarmee van tafel.

  Afgehandeld

  Directeur Dominique van Elsacker van binnenstadsvereniging Urban Department Store legt zicht neer bij het besluit en noemt het tegenover de NOS goed dat de lokale overheid verantwoordelijkheid neemt. ‘Het is voor ons bij deze afgehandeld, alles wat van belang is staat in die brief.’

  Bron: Retailnews |Foto: Shutterstock.com

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties