Dubbele tulpen Bloembol van het jaar

  Dubbele tulpen zijn dit jaar uitgeroepen als Bloembol van het jaar. Deze bolbloem heeft extra veel bloemblaadjes en geeft heerlijk geurende bloemen.

  De bloemen van dubbele tulpen hebben geen zes bloemblaadjes zoals normaal, maar veel meer. De bloemen zijn rond en kunnen een diameter van wel 10 cm krijgen. Dubbele tulpen bestaan uit twee groepen: de vroegbloeiende en laatbloeiende dubbele tulpen. Omdat late dubbele tulpen door al die grote bloemblaadjes de looks van pioenen hebben en ook nog eens net zo lekker ruiken als pioenen, wordt de late dubbele tulp ook pioentulp genoemd.

  Vroege en late bloeiers
  Vroegbloeiende dubbele tulpen bloeien van april tot in mei. De stelen zijn kort en sterk, zodat ze minder snel knakken. Laatbloeiende dubbele tulpen krijgen langere stelen en bloeien vanaf mei. Deze tulpen geven nog grotere bloemen. Ze kunnen, zeker als ze in de zon staan, bloemen krijgen tot 10 cm doorsnede.
  Dubbele tulpen doen het perfect in bloempotten en plantenbakken. Ze openen hun bloemen wanneer de zon op hen schijnt. Als de zon weg is sluiten ze hun bloemen weer.
  De tulpen kunnen voor de eerste vorst, van september tot en met december, geplant worden.

  Bron en foto’s: iBulb

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties