Duivenvoorde Bloemen behaalt brons Barometer Duurzame Bloemist

  Duivenvoorde Bloemen in Deventer draagt voortaan het officiële stempel gecertificeerd duurzame bloemist. De bloemenwinkel behaalde niveau brons in de Barometer Duurzame Bloemist.

  Krap een jaar na de aanmelding treedt Duivenvoorde Bloemen toe tot het collectief van duurzame bloemenwinkels met de waardering brons. Het bedrijf ‘verduurzaamde’ het assortiment de voorbije maanden door aanzienlijk meer producten met verantwoorde keurmerken zoals Milieukeur, MPS-A, Fair Trade/Max Havelaar en EKO/Biologisch in te kopen. Daarnaast besteedt de zaak ook meer aandacht aan afvalscheiding, elektriciteitsverbruik, hygiëne en verpakkingen.

  De groeiende vraag naar duurzame producten vormde de directe aanleiding om het certificeringstraject aan te vangen. ‘We speelden al langer met het idee om ons te certificeren, maar wisten niet exact hoe we dit aan konden pakken. Toen FloraNL ons de kans bood om onze zaak te verduurzamen met duidelijke instructies hebben we dan ook niet getwijfeld’, aldus Simone Benneker die de zaak sinds 1999 samen met haar man Patrick runt.

  Op naar zilver

  Met de huidige status is het traject allerminst ten einde. De volgend stap is het bestaande inkoopkanaal nog verder te verduurzamen om zo op termijn een zilveren dan wel gouden certificering in de wacht te slepen. Het bronzen certificaat hangt al op een prominente plek in de zaak, laat de trotse bedrijfsleidster weten. ‘We staan ergens voor en dat willen we ook actief uitdragen.’

  Bron en foto: FloraNL

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties