Dutch Design Week gaat weer voor fysiek podium

Na een volledig virtuele editie in 2020 richt Dutch Design Week (DDW) zich dit jaar op een fysiek evenement dat van 16 tot en met 24 oktober zal plaatsvinden in Eindhoven. Het negendaagse festival zal daarnaast worden ondersteund door een online programma bestaande uit virtuele exposities. Met het thema ‘The Greater Number’ staat de twintigste editie in het teken van de zoektocht naar reflectie en verandering.

DDW kijkt optimistisch vooruit naar oktober en richt haar pijlen op een fysiek festival in Eindhoven. De organisatie geeft aan dat het digitale onderdeel van DDW onmisbaar is, maar het fysieke evenement de kern blijft. Martijn Paulen, directeur DDW: ‘We hebben veel geleerd van de virtuele DDW in 2020, maar het gevoel van een live festival is niet te vervangen. DDW staat voor toevallige ontmoetingen; nieuwe ontwerpers, ideeën en vergezichten die je onverwachts verrassen en inspireren. Daar willen we voor gaan.’  

Het festival zal worden ondersteund door een online programma met onder andere de 3D Viewing Rooms en DDW TV die in 2020 voor het eerst werden geïntroduceerd. Beide onderdelen worden doorontwikkeld, zodat zij goed aansluiten bij de editie van 2021.

The Greater Number

‘Is de weg die we na de coronacrisis op willen gaan dezelfde als die we de afgelopen decennia hebben bewandeld, namelijk een weg gedreven door economische groei?’ Dat is een vraag die veel mensen zich het afgelopen jaar hebben gesteld. DDW denkt van niet en roept met ‘The Greater Number’ op tot reflectie en verandering. Die verandering zou zich meer moeten richten op sociale waarden en een betere zorg voor de aarde in plaats van enkel economische waarden. Wellicht moet er minder geconsumeerd worden om minder afval te veroorzaken, moet er worden ingezet op meer duurzame producten, of moet er juist een nieuwe gedragsverandering komen tussen consument en product. ‘Een toekomst waarin voortdurend gezocht wordt naar een beter aantal: soms minder, soms meer maar van hogere kwaliteit en soms simpelweg anders. Ook als het gaat om kansen en inclusiviteit in onze samenleving.’

Dit alles wordt gevat in het overkoepelende thema ‘The Greater Number’, een zoektocht naar het betere aantal. Met dit thema hoopt DDW deelnemende ontwerpers en partners te inspireren om hun visie te delen aan de hand van verschillende subthema’s rondom de pandemie, welzijnseconomie, het klimaat, inclusiviteit en het ontwerpveld. De volledige motivatie van het thema is te vinden op de website van DDW.

Bron: Dutch Design Week | Foto: Jeroen van der Wielen

Bron: Dutch Design Week | Foto: Jeroen van der Wielen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties