Flower Bulb Day in San Francisco goed bezocht

Zaterdag 5 maart vond in het centrum van San Francisco ‘Flower Bulb Day’ plaats. Duizenden bezoekers kwamen op het evenement af om een gratis bos tulpen te plukken uit de tuin met 100.000 (Nederlandse) tulpen die hiervoor op Union Square was aangelegd.

De tulpen worden in de Verenigde Staten door een Amerikaanse bloemenkweker geproduceerd uit voornamelijk in Nederland geteelde bloembollen. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de viering van Internationale Vrouwendag, maar het is ook het moment waarop het voorjaar wordt ingeluid.

Gevolgen corona

Flower Bulb Day wordt georganiseerd door Royal Anthos, de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten. Dit jaar was de vierde keer dat de inwoners van San Francisco de pluktuin konden bezoeken. Vorig jaar kon niet doorgaan vanwege COVID-19. ‘De gevolgen daarvan hebben diepe sporen achtergelaten’, zegt Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos. ‘Halflege winkelstraten, aanzienlijk minder toeristen, toenemende criminaliteit en veel dichtgespijkerde winkelpanden gaven na twee jaar corona een mistroostige aanblik van de stad. Het was dan ook merkbaar dat de inwoners snakten naar ons vrolijke en kleurrijke evenement. Uit de reacties van de bezoekers was duidelijk merkbaar dat we in die opzet zijn geslaagd.’

Export bloembollen groeit

Flower Bulb Day wordt mede mogelijk gemaakt door een driejarige subsidie die Royal Anthos van de Europese Unie ontvangt ter bevordering van de export van bloembollen naar de Verenigde Staten. Recente exportcijfers tonen aan dat die export groeit en dat er jaarlijks meer dan één miljard bloembollen naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd, waarvan tulpen met circa 0,5 miljard stuks het grootste aandeel heeft.

Bron en foto’s: iBulb

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kayıt Ol
4 maanden geleden

At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.