Fotoreportage Kom in de Kas (1)

Bijna 200 kwekers in 23 regio’s en 210.000 bezoekers. Afgelopen weekend werd voor 42-ste keer Kom in de Kas georganiseerd. De redacteuren van het Vakblad bezochten zeven regio’s en laten in twee foto-reportages hun impressie zien. In de eerste Nootdorp en Roelofarendsveen.

In de kas van Johan en Jack Zwinkels was er veel aandacht voor hydrangea Mariama, een ‘sport’ van Verena, vertelde Johan. De donkere steel is uitzonderlijk.Kwekerij Vicini had middels een verhoging op het pad een ‘selfie’ moment gecreëerd. Het publiek kon samen met Mariama op de foto. Daar werd door bezoekers gretig gebruik van gemaakt.
In de cymbidiumkas van Groenewegen was er veel belangstelling voor het hobbyhoekje van vader Chris. Met name voor de Dendrobium triflorum. Chris haalde regelmatig zijn telefoon te voorschijn om te laten zien hoe de plant er in bloei uit ziet.
De ‘kroonjuwelen’ van Wim Brouwer werden veelvuldig gefotografeerd. Zoon Steef vertelde dat ze een aantal jaren terug al weer in samenwerking met de groothandel iets hadden ontwikkeld zodat bloemisten gloriosa ook in een boeket kunnen gebruiken. Met behulp van en lang stokje met ‘waterreservoir’ komt de snijbloem op lengte. Bloemisten kopen gloriosa in deze vorm steeds meer bij de groothandel, vertelde Steef.
In de pioenenkas van Frans van der Meer en Frans Oudshoorn van Kwekerij Buurman Frans nog geen bloei. Oudshoorn verwacht over twee tot drie weken de eerste bloemen te kunnen snijden. Een van de vragen die Oudshoorn kreeg ging over of hij CO2 neutraal teelt. Door niet te stoken komt hij daar aardig bij in de buurt.
Orchidee vlavlip, suggereerde een van de bezoekers toen hij de geel roze kleuren van deze orchidee zag in de kas bij Inca Orchids.
Drukte in de kas bij René van Eijk. Cymbidiumkwekers in Nootdorp wisselen elkaar af met deelname aan Kom in de Kas, vertelde de kweker van grootbloemige cymbidiums. Deze keer war Michael Groenewegen en hij aan de beurt.
Gerbera doet het altijd goed bij het publiek met al die kleuren in een kas. „Ik wil later gerberaplukker worden” verzekerde een meisje van 8 toen ze Vita Gerbera’s had bezocht.
Het thema was dit jaar ‘Werelds’. Dit kwam bij de opening van Kom in de Kas in Roelofarendsveen op deze manier naar voren.
In Roelofarendsveen werden de bezoekers een handje geholpen: per trein kon er naar de verschillende bedrijven worden gegaan.
Bij Wesselman Flowers ging het werk op deze dag gewoon door en konden de bezoekers live de bosmachine zien werken.

 

Geschminckte kinderen met op de achtergrond de phloxen van Jeroen Hogenboom.
Akerboom Freesia zette zaterdag ook haar deuren open. Ook hier was het deze dag druk.

Bekijk ook het tweede deel van onze fotoreportage van Kom in de Kas.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties