Gladiolen voor patiënten Delfts ziekenhuis

  Tegelijk met de Vierdaagse in Nijmegen lopen de patiënten van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft deze week hun eigen Vierdaagse in de gangen van het ziekenhuis. Vandaag worden ze ingehaald met gladiolen die kwekerij J.M. van Berkel uit Hillegom beschikbaar heeft gesteld.

  De fysio- en ergotherapeuten van het ziekenhuis willen met de Vierdaagse laten zien dat bewegen tijdens de opname gezond en leuk is en dat dit het risico op complicaties tijdens en na de ziekenhuisopname aanzienlijk vermindert. ‘Bewegen is goed voor iedereen, ook als je ziek bent’, aldus fysiotherapeut Jessie Arts. ‘Het is goed voor je longen, hart en spieren als je actief bent, zeker als je voor kortere of langere tijd in het ziekenhuis ligt.’

  Gladiolen

  Net als bij de Vierdaagse in Nijmegen komen de lopers onderweg langs een blarenpost, kunnen ze hun stempelkaart vol maken en worden ze aangemoedigd door een enthousiast publiek. Kwekerij J.M. van Berkel uit Hillegom heeft voor de intocht dé bloem van het wandelevenement geleverd: de gladiool.

  Bron en foto’s: Reinier de Graaf Gasthuis

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties