Groene Stad Challenge bereikt mijlpaal

  De teller van het aantal deelnemende gemeenten aan de Groene Stad Challenge staat op vijftig. Met de aanmeldingen van de gemeenten Aalten, Buren en Hendrik-Ido-Ambacht is deze mijlpaal bereikt. Dit jaar wordt de Groene Stad Challenge voor het eerst gehouden.

  Vijftig deelnemers betekent dat 1 op de 7 gemeenten in Nederland wil samenwerken met deze challenge. Het doel van de challenge is om de bebouwde leefomgeving te vergroenen. Gemeenten die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dit nog steeds doen. De inschrijving is verlengd tot 29 oktober. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website van de Groene Stad Challenge.

  50 gemeenten in Nederland hebben zich aangemeld voor de Groene Stad Challenge. (Bron: NL Greenlabel)

  Analyses en advies

  Drie jaar lang worden deelnemende gemeenten geanalyseerd op wijk- en buurtniveau met betrekking tot het groen. Deskundigen van NL Greenlabel en Sweco, samen met Huqvarna, gaan de gemeenten hierbij ondersteunen. Deze drie bedrijven zijn tevens de organisatoren van de Groene Stad Challenge.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wilma
  Wilma
  2 jaren geleden

  Het beste groene initiatief in jaren !!! Laat alle gemeenten dit voorbeeld volgen dan komen we misschien nog eens ergens.