Kerst valt vroeg in Brabant

Al in oktober komt de stoere Brabantse winkel van Duncan Weijers in kerstsferen. Hij kiest voor een luxe uitstraling met veel wit en goud, en een hoekje in traditioneel rood en groen: ‘Als je vast wat neerzet, zie je dat het meteen loopt.’

In het centrum van het Noord-Brabantse Son en Breugel, aan een druk plein en aan het begin van de winkelstraat, zit De Groenstylist: een groot hoekpand met veel glas in een zwarte omlijsting. Binnen oogt het ruim, stoer en strak: donkergrijze tegels op de vloer, een industrieel, zwart gespoten plafond en meubilair in zwart, wit en staal. ‘Een mannelijke stijl, krijg ik vaak te horen’, zegt eigenaar Duncan Weijers (51). Duncan was in zijn jeugd een bijna-buurjongen van gasthoofdredacteur Petri Rijsdijk. ‘Petri was bij ons kind aan huis. Ze heeft zelfs nog op mij gepast’, zegt Duncan lachend.

De volledige winkelreportage over De Groenstylist staat in Bloem & Blad editie 10, die vrijdag 3 december verschijnt. Heeft u een abonnement? Dan kunt u het interview met Duncan Weijers nu al online lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Een kerstpresentatie in de winkel van Duncan Wijers. Foto: Michel Claus.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties