Leerlingen Limburgse bloemsierkunstselectie bekend

    Brandon Bour, Julie Groteclaes en Mirthe Mans zijn de drie vmbo-leerlingen die Limburg gaan vertegenwoordigen bij de Skills Finals. De drie vierdejaars leerlingen volgen hun opleiding aan het Citaverde College in Heerlen.

    Brandon, Julie en Mirthe zijn door het Citaverde College geselecteerd om de provincie Limburg te vertegenwoordigen op de Skills Finals. Onder leiding van meesterbloembinder Jeroen Jansen zijn zij zich al druk aan het voorbereiden. De school vindt deelname aan wedstrijden belangrijk zegt Skills coördinator Anna Hanssen. ‘Het is voor leerlingen een geweldige kans om zich op landelijk niveau te presenteren. Een ervaring voor het leven.’

    Skills Talents
    Skills Talents is een beroepenwedstrijd voor talentvolle, laatstejaars vmbo’ers. Deze wedstrijd wordt georganiseerd naast Skills Heroes, eenzelfde evenement voor mbo-leerlingen. Na de voorronde op hun eigen school nemen de leerlingen van 16 tot en met 18 maart in de RAI in Amsterdam deel aan de Skills Finals. Bloemsierkunstenaar is een van de tientallen beroepen die vertegenwoordigd zijn op de vakwedstrijden.

    Bron en foto: Citaverde College, Heerlen