Leveranciers machines en techniek zien omzet dalen

  De helft van de leveranciers van machines en techniek voor de agro- en groensectoren twijfelt of ze zonder ondersteuning kunnen overleven. Ruim een derde zegt zelfs op of onder de grens te zitten van voldoende eigen vermogen voor opvang van effecten van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek door branchevereniging Fedecom onder haar leden.

  Van de ondervraagden verwacht 42% de komende drie maanden een omzetdaling van meer dan 10%. De grootste impact hebben de coronamaatregelen op de verkoop van (gebruikte) machines; 37% van de fabrikanten/importeurs verwacht een afname met meer dan 10%, terwijl 31% van de dealers een afname verwacht.

  Omzetgroei groentechniek

  Opvallend is dat 14% van de ondervraagde leden juist een omzetgroei verwacht. Deze deelnemers zijn vooral te vinden in de segmenten groen- en tuinbouwtechniek.

  De geschatte omzetdaling in de branche in de tweede helft van het jaar bedraagt 8 tot 10%. Voor het hele jaar komt de omzetdaling uit op ongeveer 5%. Een derde (30%) van de deelnemers verwacht wellicht en 10% zeker tegen een liquiditeitstekort aan te lopen in de tweede helft van dit jaar.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties