Limonium Salt Lake wint Parelactie 2020

  Limonium Salt Lake is gekozen tot de meest bijzondere plant van tuinseizoen 2020. Met bijna 60% van de stemmen mag de tuinplant van veredelaar Royal van Zanten zich de Parel van 2020 noemen: de meest bijzondere plant van het tuinseizoen.

  Consumenten konden afgelopen week via de social mediakanalen van tv-programma De Grote Tuinverbouwing (SBS6) stemmen op de top drie planten in de parelactie van dit jaar: Surdiva White Blanket, Astelia Red Shadow en Limonium Salt Lake. Laatstgenoemde won met 60% van de stemmen.

  De tuinplant dankt zijn naam aan de zoutkristallen die het blad bedekken. Limonium Salt Lake is veredeld door Royal van Zanten en ongeveer tien jaar geleden op de markt gebracht. In Nederland zijn er drie telers van deze potplant, die koel geteeld wordt en in de tuin rijk bloeit en behoorlijk droogte- en warmtetolerant is.

  Samenwerking

  De Parelactie is een samenwerking tussen SBS6 tv-programma De Grote Tuinverbouwing en marketingbureau Pull Position. Sinds 2019 zoeken ze bij veredelaars rond de Flower Trials naar de meest bijzondere ‘parel’ van het nieuwe tuinseizoen. Vanwege coronamaatregelen gebeurde de zoektocht en stemming op de genomineerden dit jaar online. De winnaar van de Parelactie krijgt in de laatste zomeraflevering een plekje in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties