Maison&Objet kiest Cecilie Manz als designer van het jaar

  Iedere beurseditie zet Maison&Objet Paris, de internationale vakbeurs voor woondecoratie, de schijnwerpers op de meest kenmerkende internationale designers en decoratiemerken en kiest in dit kader een Designer van het Jaar. Voor de aankomende 2018-editie, van 19 tot en met 23 januari, gaat de aandacht uit naar de Deense designer Cecilie Manz.

  Sinds Cecilie Manz zich kan herinneren, bracht ze in haar jeugd veel tijd door in de keramiekstudio van haar ouders om daar haar handen in de klei te steken. Na haar studie aan de afdeling design, objecten en meubels van de Koninklijke Deense Academie voor de Kunsten, studeerde ze verder aan de Universiteit voor Kunst en Design van Helsinki. Daarna opende zij haar eigen studio in het centrum van Kopenhagen.

  Zoals bij vele Deense designers is deze balans tussen beschaving en natuur van vitaal belang in haar creatieve proces. Haar eerste project ‘The Ladder’, een stoel/ladder, werd al snel in productie genomen door Nils Holger Moormann nadat deze Duitse ontwerper dit prototype ontdekte in een woondecoratiemagazine. Een ander bekend project is de Caravaggio lamp. Ze ontwerpt plaids, een minibar, houten fauteuils, tafels, stoelen, glazen vazen en draagbare luidsprekers voor B&O Play. Ongeacht de vele experimenten met nieuwe materialen en moderne toepassingen volgt ze altijd hetzelfde proces wanneer ze zich over de tekentafel buigt: met de hand maakt ze veel schetsen en komt steeds dichterbij de productielijnen. Na een bezoek aan de fabriek verfijnt ze de resultaten en past de lijnen aan de toegepaste technieken aan.

  Warm minimalisme

  De stijl van Cecilie is een weerspiegeling van de lifestyle in de Scandinavische landen: een subtiel spel van grijstinten en meer heldere kleuren. Tevens is de Scandinavische oorsprong te herkennen aan de absentie van overbodige details om uitsluitend de essentie vorm te geven, terwijl de eenvoud van de lijnen elke keer een nieuwe uitdaging vormen.

  Haar expositie op Maison&Objet bestaat uit bestaande ontwerpen en noviteiten, weergegeven in een warme sfeer die de rode draad van haar werk vormt.

  Bron en foto: Maison&Objet

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties