Minister Engelshoven bezoekt Lentiz | MBO Westland in World Horti Center

  Minister Engelshoven van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft zich tijdens een werkbezoek op de hoogte gesteld van de opzet en de concrete opbouw van de toekenning Regionaal investeringsfonds mbo (RIF) bij Lentiz | MBO Westland in World Horti Center in Naaldwijk. Zij bracht het bezoek om hier de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid zichtbaar is.

  Om te zorgen voor aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs dat ruimte biedt aan regionale verschillen en een veranderde arbeidsmarkt werken steeds meer mbo-instellingen nauw samen met innovatieve bedrijven. Om dit te bevorderen heeft het kabinet het Regionaal investeringsfonds mbo (RIF) ingesteld. Met dit fonds stelt het Ministerie van OCW subsidie beschikbaar voor duurzame publiek-private samenwerking (PPS) in het beroepsonderwijs. De subsidiebijdrage dient aangevuld te worden met een financiële bijdrage vanuit de regio (bedrijfsleven en regionale overheid).

  Met praktische ondersteuning van prominente bedrijven in de regio is de inhoud van de mbo-richtingen horti, business en techniek verder aangescherpt. Deze samenwerking bestaat uit lessen van gastdocenten uit de bedrijven, bedrijfsexcursies, hulp bij ontwikkeling van lesmaterialen en docentstudiedagen bij bedrijven. Daarnaast zetten diverse bedrijven hun expertise in bij de inrichting praktijk leeromgeving mbo, zoals het technieklokaal en de tuinbouwschoolkassen, waarin klimatologische omstandigheden worden nagebootst.

  Bron en foto’s: Lentiz

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties