Modeshow met bloemen en fashion

Studenten van opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO hebben dinsdag 23 maart een modeshow gehouden, waarin bloemen en fashion met elkaar werden gecombineerd. De modeshow vond plaats in de Wolkenfabriek in Groningen.

In verband met de coronamaatregelen kon er geen publiek bij de modeshow aanwezig zijn, maar ruim honderd andere Bloem, Groen & Styling-studenten, familieleden, vakmensen en andere geïnteresseerden konden via een livestream van de bijzondere creaties kunnen genieten.

Green Passion

De modeshow was georganiseerd vanuit de regioleergroep Green Passion. Regioleren is een onderwijsconcept binnen Terra waarin studenten als een echte onderneming met praktijkopdrachten aan de slag gaan. Normaal gesproken organiseert de stichting altijd een uitje aan het einde van het jaar om de stichting ‘over te dragen’ aan de nieuwe studenten. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk, maar als alternatief bedachten de studenten de modeshow met bloemen.

Hergebruik materialen

De stukken varieerden van jurken en rokken tot hoofdtooien en sieraden. Alles gemaakt door de studenten met hergebruik van (natuurlijke) materialen. ‘Ik vond het echt heel gaaf dat we dit met elkaar hebben gedaan’, aldus derdejaars student Emma Kloosterhuis. Ook tweedejaars student Emily Zwart is enthousiast: ‘Het is ook erg gezellig om met elkaar te organiseren, hard werken maar zo nu en dan ook tijd voor een grapje. Corona of niet, volgend jaar willen wij dit weer doen.’

Interieur en duurzaamheid

Terra is het onderwijs opnieuw aan het inrichten. De wereld van groen en bloem verandert en de school verandert mee. Voor de opleiding Bloem, Groen & Styling betekent dit bijvoorbeeld dat er in de nieuwe opleiding meer aandacht is voor styling, interieur en duurzaamheid. Joke Feldbrugge, directeur van de opleiding Bloem, Groen & Styling: ‘We zien dat het vak van bloemist verandert. Bloemen en planten worden steeds meer verweven in én met het interieur en met fashion, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Een groene leefomgeving heeft invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen, óók de omgeving binnen.’ Terra wil met haar onderwijs continu kunnen meebewegen in de deze veranderingen. ‘Dat kunnen wij als onderwijs niet alleen, samenwerken met het bedrijfsleven is daarin van groot belang.’

Bron en foto’s: Terra

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties