‘Na zoveel trouwe jaren wilden we niet zomaar verdwijnen’

Maar liefst 48 jaar runden Els & John Thijert hun bloemenwinkel in Hengelo. In 2020 verkochten ze deze, een proces dat jaren in beslag nam: geïnteresseerden vinden, het team inlichten, de nieuwe bloemisten inwerken en de klanten op de hoogte brengen: ‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan.’

Halverwege het gesprek raakt Els zichtbaar ontroerd, ze wrijft de tranen uit haar ogen. We zitten aan de tafel in de woonkamer van Els (66) en John Thijert (67) in hun huis pal naast de winkel die ze bijna 48 jaar runden: Thijert Bloemsierkunst. ‘Ik weet niet zo goed waarom de tranen nu komen, eerder was ik niet zo emotioneel, alleen op de dag van ons afscheid. Misschien omdat we nu weer het hele verhaal doen en de tijd nemen om alles de revue te laten passeren.’ John valt het vooral op dat ik mijn aantekeningen maak met een pen van VBW, de branchevereniging waar hij in november 2021 afscheid van nam als voorzitter ‘Ik ben wat nuchterder dan Els’, zegt hij.

Het volledige interview met Els en John Thijert staat in Bloem & Blad editie 2, 2022, een Trendspecial over het thema Starten en Stoppen. Heeft u een abonnement? Dan kunt u het artikel ook online lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Els en John Thijert
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blijalsikervanafben
blijalsikervanafben
1 jaar geleden

mooi artikel , en ben maar blij dat je er vanaf bent , wat een ellende tegenwoordig met dat ongeïnteresseerd personeel , je werkt nu met mensen die je 10 jaar geleden nog niet je vloer liet schrobben , daar moet de Vbw op inspelen ipv die ongein van bloemist vh jaar , geniet van je verdiende vrijheid !

iris coin yorum
11 maanden geleden

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

gate ip
8 maanden geleden

This article opened my eyes, I can feel your mood, your thoughts, it seems very wonderful. I hope to see more articles like this. thanks for sharing.

nimabi
3 maanden geleden

Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi