Nederlandse veldbloemen op nieuwe serie postzegels ‘Beleef de Natuur’

  Dit jaar geeft PostNL de nieuwe postzegelserie ‘Beleef de Natuur’ uit. Elk seizoen kent een eigen vel met tien postzegels. Nu de lente is aangebroken staan typisch Nederlandse veldbloemen centraal. Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, nam het eerste vel met de nieuwe postzegels in ontvangst.

  Met de nieuwe postzegels brengt PostNL een ode aan de verscheidenheid van de natuur in Nederland. ‘Die is veel groter dan we soms op het eerste gezicht denken’, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL. ‘Des te belangrijker dat we ons gezamenlijk inzetten om de schoonheid van de natuur in Nederland in stand te houden.’

  ‘De natuur kruipt door de brievenbus, de lente valt zo op je deurmat. Prachtige postzegels, die laten zien hoe mooi en rijk onze natuur is. Laten we ervan genieten en beseffen hoe adembenemend mooi ons land is’, aldus Marc van den Tweel.

  Duizenden foto’s

  De foto’s op de postzegels zijn kleurrijke portretten van vaak bijzondere planten en dieren in hun natuurlijke omgeving. De beelden lopen vrijwel onmerkbaar door op de aangrenzende postzegels. Na de winterserie met reptielen en amfibieën en de veldbloemen in de lente, volgen later dit jaar nog postzegels met insecten in de zomer en paddenstoelen in de herfst.

  Grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda selecteerde ongeveer duizend foto’s voor elk van de vier postzegelvellen. Daarna koos hij uit zijn voorselectie van zo’n honderd beelden uiteindelijk de tien foto’s die nu op ieder postzegelvel staan. Hij liet zich leiden door zowel de schoonheid van de foto als de bijzondere eigenschappen van de afgebeelde planten en dieren. De foto’s zijn gemaakt door amateurfotografen die hun allerbeste beelden inzenden naar de websites van PIXFACTORY.

  Verkrijgbaarheid

  Elk postzegelvel uit de serie ‘Beleef de natuur’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 9 april verkrijgbaar bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via de website. De geldigheidstermijn is onbepaald.

  Bron en foto’s: PostNL

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties