Nestkastjes als betaalmiddel bij Klimrijk Brabant

  Klimrijk Brabant heeft afgelopen dagen 129 nestkastjes ontvangen als betaling voor een klim op de parcoursen in de bomen. Het park bij Veldhoven hoopt met de nestkastjes zo veel mogelijk kool- en pimpelmezen aan te trekken om zo de eikenprocessierups te bestrijden.

  Bezoekers konden ter gelegenheid van de seizoensopening hun portemonnee thuis houden, mits ze een nestkastje meenamen voor kool- en pimpelmeesjes. Klimrijk had ook nog tafels met verf klaargezet, zodat wie wilde zijn of haar huisje kon pimpen.

  nestkastjes

  Grote opkomst
  General manager Huub Wijnen is heel blij met de grote opkomst. „Het is heel mooi om te zien dat zo veel mensen het slechte weer hebben getrotseerd om bij ons langs te komen en een vogelhuisje mee te nemen. Met dit aantal kunnen we echt groot uitpakken en hopelijk levert het zo veel mezen op dat we geen andere manieren nodig hebben om de processierupsen te bestrijden.”

  De nestkastjes werden gebracht door gezinnen, kinderen en volwassenen. Een BSO met vijftien kinderen kwam langs, ieder met een eigen vogelhuisje, die de kinderen ter plekke versierden. Wijnen: „Bijna iedereen die langs is gekomen, heeft er nog een eigen draai aangegeven. Super leuk om te zien.” De huisjes worden meteen deze week opgehangen. Ze worden verspreid over het terrein van Klimrijk.

  De vogelhuisjesactie gold van 26 februari tot en met 1 maart.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties