Nieuwe Capsicum en Aster bij Decorum-kwekers

Decorumkwekers presenteren voor het komende najaar twee noviteiten: Capsicum Autumn Daylight en Aster Showmakers Baby Pink.

Decorum-kweker Van den Berg De Lier voegt Capsicum Autumn Daylight aan zijn assortiment toe. Het bijzondere aan deze Capsicum zijn de bessen die verkleuren van paars, naar geel, naar oranje en dan naar rood (niet voor consumptie). De plant is geschikt voor binnen en buiten en blijft lang mooi, gemiddeld zo’n 15 weken bij de consument thuis. De planten zijn vanaf week 35 zo’n 10 weken verkrijgbaar.

Kwekerij Montis lanceert Aster Showmakers Baby Pink. De Aster Showmakers blinken uit door hun grote en gevulde bloemen, natuurlijke compacte groei en contrasterend donker blad. De Aster is winterhard en kan tot min 10 verdragen.

Nieuwe Duitse kweker

Op 1 september treedt een nieuw lid toe tot telersvereniging Decorum: Eurofleurs-Elbers uit het Duitse Kevelaer. Deze kweker is gespecialiseerd in het kweken van Calluna en Erica gracilis. Op een oppervlakte van 40 hectare in de open lucht en 2,2 hectare onder glas worden de Calluna en Erica in diverse potmaten gekweekt. Eigenares Ann Elbers: ‘Ik kwam in de markt veel Decorum-producten tegen, dit wekte mijn interesse aangezien ik mijn producten graag onder een merk wil gaan verkopen. Daarnaast denk ik dat samenwerking met andere kwekers mij alleen maar verder kan helpen in mijn ondernemerschap.’ Met het toetreden van Eurofleurs-Elbers wil Decorum meer aandacht vestigen op tuinplanten.

Bron en foto’s: Decorum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties