Noviteiten: witte roos en Phalaenopsis-concept

Ook in het nieuwe jaar brengen kwekers en veredelaars nieuwe bloemen en planten op de markt. Dümmen Orange presenteert de witte roos Snowstorm+ en VG Orchids gaat de Tiny Dolls uitleveren: een mini-Phalaenopsis is potmaat 6 centimeter.

Snowstorm+ heeft sterke bloembladen die uitkomen in een stevige sneeuwwitte bloem. De roos heeft stengels van 40 tot 70 centimeter hoog, met praktisch geen doornen. De bloem gaat vermarkt worden als ‘de nieuwe witte roos met superkrachten’. Voor de veredeling heeft Dümmen Orange samengewerkt met Fresco Flowers en de bloem wordt gekweekt door Rift Valley Roses, één van de partnerkwekers in Afrika. Vanaf de derde week van januari is de nieuwe roos beschikbaar op Royal FloraHolland in Aalsmeer.

Tiny Dolls

Vanaf januari  start VG Orchids met het uitleveren van Tiny Dolls: Phalaenopsis in de potmaat 6 centimeter, die voorheen onder de naam Little Lady werden vermarkt. De lancering gaat gepaard met een nieuwe look & feel van de diverse verpakkingen en toegevoegde waarde. In de loop van 2021 wordt hier nog een aantal concepten aan toegevoegd,  zoals een nieuwe cadeauverpakking. De plantjes worden geleverd in de aqu@-pot met waterreservoir. Tijdens de transportfase van de kwekerij tot aan de consument verdampt het opgevangen water langzaam en wordt opgenomen door de plant. Tiny Dolls ontvangen hierdoor voldoende vocht voor tien à twaalf dagen.

Bron en foto’s: Dümmen Orange en VG Orchids

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties