Ondanks corona op IFTF 2021 veel buitenlandse inbreng

In Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen is deze week de internationale handelsbeurs IFTF 2021. Vanwege de coronapandemie deze keer iets kleiner dan vorige edities. Toch zijn kwekers, veredelaars, toeleveranciers en handelaren vanuit de hele wereld aanwezig om te laten zien wat ze in huis hebben. Woensdag was de openingsdag.

Ruim 150 exposanten verspreid over drie hallen staan vanaf woensdagochtend 10 uur klaar om bezoekers van alles te vertellen over hun gewassen of technologische innovaties. Ondanks dat de pandemie nog niet voorbij is, zijn er naast 47 Nederlandse bedrijven ruim honderd telers, toeleveranciers en organisaties uit het buitenland aanwezig. Bijvoorbeeld uit Italië, Turkije, Colombia, Rwanda, Kenia, Ecuador en Japan. Zij brengen veel kleurrijke bloemen mee om te laten zien. Vooral rozenkwekers/-collectieven weten de beurs te vinden.

Tot vrijdag

IFTF 2021 is tot en met vrijdagmiddag 17:00 uur open. Iedereen die de beurs wil bezoeken, moet zich van tevoren aanmelden op de website van IFTF en een QR-code in de CoronaCheck-app laten zien.

Dit zien bezoekers die naar de beursvloer lopen vanaf de ingang. Woensdagochtend begon redelijk rustig, maar uiteindelijk waren er die dag zo’n 4.000 bezoekers. Het was een mooie, drukke eerste beursdag, concludeerde organisator Dick van Raamsdonk.
Veel rozen op IFTF 2021, zoals deze hangende rozen van Lulu Rose uit Ecuador.
Kwekerij Milagro uit Colombia.
De Deense veredelaar Roses Forever
Four Seasons Quality, importeur van rozen uit Ecuador, die 486 variëteiten aanbiedt.
Bloemengroothandel Rotoflowers uit Aalsmeer maakte met de bloemen van haar vaste leveranciers uit Afrika en Zuid-Europa een opvallende en kleurrijke stand.
Liguria Blumen uit Italië bracht droogbloemen naar de beurs.
Groothandelaar Verdissimo uit Frankrijk liet naast gepreserveerde bloemen ook diverse groene creaties zien.
Er waren ook een stuk of tien stands met techniek op de IFTF. Zoals de LilyMatic, de automatische lelieplanter van Hans van der Poel.
Opstelling met aan de bovenkant twee Stomata camera’s van het Nederlandse bedrijf Sigrow die op slaplantjes ‘kijken’. De camera’s meten exact de bladtemperatuur en de lucht eromheen. Hiermee is te bepalen of de stomata (huidmondjes) van planten open staan, wat duidt op groei en verdamping.
De Twister van Havatec voor de productie van korengeschoven boeketjes. Inmiddels zijn er dertig van deze boeketmachines besteld.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties