Online trends bloemen onderzocht

Marktdata.nl heeft het zoekverkeer naar bloemenverzendorganisaties in Google onderzocht over de afgelopen vier jaar in Nederland. Het zoekvolume kan niet naar exacte cijfers over verkoopaantallen worden vertaald, maar levert wel concrete informatie over het veranderende consumentengedrag.

In de afgelopen vier jaar is er gemiddeld per maand meer dan 36.000 keer online via Google gezocht met de zoekterm ‘bloemen bezorgen’. In de loop van het jaar nam het zoekvolume van deze zoekterm met 30 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Opvallend is dat de zoektermen ‘online bloemen bestellen’ en ‘bloemen laten bezorgen’ een daling in het zoekvolume kennen.

Februari en mei topmaand

Dat in de maanden februari en mei de zoekopdrachten ruim boven het gemiddelde lagen, kwam door Valentijnsdag en Moederdag. Marktdata.nl signaleert verder dat het zoeken naar bloemen op internet jaar op jaar toeneemt.

Consumenten die op internet zoeken naar bloemen, doen dat het meest bij Topbloemen.nl, blijkt uit het onderzoek. In de eerste tien maanden van dit jaar bezocht 40 procent van de zoekende consumenten de site van Topbloemen.nl; in 2016 was dit 30 procent. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1057 deelnemers.

Bron: Marktdata.nl | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties