Opti-flor zet zich in voor ‘kwetsbare’ groepen

  Phalaenopsiskweker Opti-flor gaat samenwerken met Reakt, specialist in maatschappelijke participatie en onderdeel van de Parnassia Groep. De kweker biedt cliënten van Reakt werkplekken om te reïntegreren op de arbeidsmarkt. De samenwerkingsovereenkomst werd 7 juli getekend.

  Met deze samenwerking wil Opti-flor een verdere invulling geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid en krijgen kwetsbare groepen in de samenleving door middel van arbeidsmarktparticipatie een volwaardige werkplek aangeboden.

  Het idee voor een vergaande samenwerking ontstond zo’n twee jaar geleden. Een samenloop van omstandigheden creëerde de mogelijkheid om Reakt ruimte te bieden om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een volwaardige reïntegratiewerkplek aan te bieden. Deze plek wordt hen geboden in de productiehal op de Opti-flor locatie Creations, waar de medewerkers diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals het maken van product labels. Naast de werkplekken voor cliënten maakt Reakt gebruik van diverse kantoor- en vergaderruimtes evenals de bedrijfskantine.

  Kernwaarden  

  ‘We hebben al enige ervaring door onze jarenlange samenwerking met de Haeghe Groep, op locatie Haegheflor, een voormalige sociale werkplaats. Door de aankoop van deze locatie heeft Opti-flor alle faciliteiten reeds in huis om deze werkplekken te kunnen bieden’, aldus René Hendriks. ‘Samen’ is één van de kernwaarden van Opti-flor en door het bieden van perspectief aan kwetsbare groepen dragen we ons steentje bij.’

  Bron en foto: Opti-flor

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties