Overijssel staat drie dagen lang in teken van Skills The Finals

  Het grootste beroepenevent van Nederland – Skills The Finals – vindt van 15 tot en met 17 maart plaats in Overijssel. In 10 vmbo- en 59 mbo-finales strijden 650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen op het NK vakwedstrijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’.

  Skills The Finals is belangrijk als talentenkweekvijver voor de arbeidsmarkt. De 350 vmbo’ers hebben op 15 maart hun finales, de mbo’ers zijn drie dagen in competitie. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

  Alle deelnemers moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied, die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, het EK voor beroepen. Dit vindt eind september plaats in Budapest.

  Bron en foto: Skills The Finals

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties