‘Plantion heeft behoefte aan een verbinder en inspirator’

  Plantion verraste afgelopen maandag met het bericht dat algemeen directeur Peter Bakker de wacht is aangezegd. De veiling in Ede zegt behoefte te hebben aan een nieuw type leider. Een verbinder. Een inspirator. Even verrassend als het vertrek van Bakker is de terugkeer van André van Kruijssen als algemeen directeur.

  „Het gaat goed”, laat Peter Bakker door de telefoon weten. „Uitstekend. Ik ben bezig met de afronding van een heel mooie klus bij Plantion.” Vanwege coronamaatregelen is de algemeen directeur vandaag niet in Ede. Hij werkt vanuit huis. Commercieel directeur Guus van Logtestijn is er wel. Morgen mag Bakker weer en werkt Van Logtestijn thuis. Om en om.

  Peter Bakker (foto VVB Van Bree)

  Het is dinsdag 6 oktober. De dag nadat het bestuur en raad van commissarissen een persbericht de ether in slingerden met verrassend nieuws. De gremia hebben Peter Bakker afgelopen zomer verzocht om aan het eind van het jaar op te stappen. De reden? Plantion heeft behoefte aan een ander type leider: een verbinder en inspirator.

  Jammer

  Ja, Bakker was verrast toen hij in de zomer van de beslissing op de hoogte werd gesteld, laat hij weten. Veel laat hij in eerste instantie niet los over zijn gedwongen vertrek. „Ik kijk in grote dankbaarheid terug op mijn periode bij Plantion. Samen met een team heb ik leuke klussen gedaan. We hebben een mooie veilinglocatie gebouwd in Ede. Ik blijf tot 31 december mijn stinkende best doen. Voor mij persoonlijk is de beslissing van het bestuur en de raad van commissarissen jammer”, klinkt het.(..)

  De Bloemisterij sprak met Peter Bakker, Plantion voorzitter René Willemsen en de nieuwe directeur André van Kruijssen. Hier lees je het volledig artikel in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties