De Boomkwekerij Markt Platform voor buitengoed op Tendence in Frankfurt

  Platform voor buitengoed op Tendence in Frankfurt

  0

  Dit jaar komt er wederom platform voor kwekers van buitengoed op Tendence, de beurs in Frankfurt. Doel van de deelname is om kwekers in contact te brengen met nieuwe markten en hogere prijzen te realiseren voor hun planten, aldus Pascal Koeleman van initiatiefnemer 2Dezign.

  Vorig jaar waren er al op kleine schaal vaste planten, perkgoed en bomen te bewonderen op Tendence. De beurs, die tot dan altijd gefocust was op de inrichting van huizen, meubels, decoraties, cadeaus, sieraden, modeaccessoires, tafel- en keukengerei bracht voor het eerst Tendence Outdoor Living. Het is een urban groen beurs. „Urban groen is 100% van nu”, weet Koeleman.

  In de eerste editie van Tendence Outdoor Living ging het volgens Koeleman om een gecontroleerd concept. „In de tuinbouw geldt nu eenmaal dat wat een boer niet lust, dat eet hij niet. We wilden eerst kijken of Tendence Outdoor Living te eten is.”

  Koeleman ervoer dat bezoekers laaiend enthousiast waren vorig jaar. „Het gaat er niet om wat exposanten ervan vinden, maar wat de bezoekers ervan vinden. We kijken alleen maar naar customer satisfaction.”

  Dit jaar is er 2000m2 beschikbaar voor telers van buitengoed. 2Design kleedt het platform aan. In het platform wordt de samenwerking gezocht met de ‘hardwarejongens’. Koeleman verwacht door deelname aan de beurs en de combinatie met hardware, naast bestaande, alternatieve handelskanalen voor het buitengoed te openen. Bijvoorbeeld meubelzaken en Doe ’t zelfwinkels.

  Koeleman denkt ook dat ‘een andere wereld’ wellicht hogere prijzen voor buitenplanten oplevert.  „We hebben allemaal geen verstand van prijs. De prijs wordt altijd vanuit de productie bedacht. Daar waar de vraag is, is een andere prijs. In een hele dure pot kan ook een plant van 80 euro. Een pot in combinatie met een plant is een lifestyleproduct.”

  Tendence vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli in Messe Frankfurt in Frankfurt. Oppervlakte van de beurs is 49.000m2.

   

   

   

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar