Porta Nova verbreedt assortiment rozen met submerk ’Hollanda’

  Kwekerij Porta Nova gaat haar rozen die net een slagje minder zwaar zijn qua knop en steel, afzetten onder het submerk ’Hollanda’. Ze krijgen een eigen delftsblauwe folieverpakking en zijn beschikbaar in de lengtes 50-70 cm en gebost per 10 stelen.

  Het vierde submerk van de kwekerij uit Waddinxveen (15 ha Red Naomi! en 4,3 ha White Naomi!) wordt gelanceerd omdat de teeltstrategie is aangepast. De relatief jonge gewassen (planting 2019 en 2020) worden bij iets hogere gemiddelde temperatuur gekweekt, met de nieuwste teelttechnieken. Hierdoor groeien de planten volgens de Porta Nova nog gezonder en zal de kwaliteit van hun bestaande submerken Supra, Unica en Magna verder toenemen. Tevens zullen er rozen geknipt gaan worden die net een slagje minder zwaar zijn qua knop en steel, maar wel voldoen aan de hoge standaarden die de kwekerij stelt op de punten betrouwbaarheid, strakheid en vaasleven. Het submerk voor dit slag rozen is ’Hollanda’.

  Historische filmpje ter promotie

  Het submerk in de herkenbare delftsblauwe verpakking is beschikbaar vanaf 23 april. Porta Nova heeft een historisch filmpje van ruim 6 minuten gemaakt om de lancering te ondersteunen. Het ontstaan van de kwekerij is onder andere in beeld gebracht op de Historische Tuin in Aalsmeer, waar Aad van Luijk, een van de huidige eigenaren, samen met zijn vader Koos nabootsten hoe de rozenteelt er rond 1950 uitzag.

  In de film wordt ook een link gelegd met de 17e eeuw, toen een aantal wereldberoemde Hollandse Meesters hun talenten op het doek tot uiting brachten. De jarenlange relatie van Porta Nova met de bloemenhandel geeft het bedrijf weer door enkele handelaren in 17e eeuwse kledij te portretteren. Hetzelfde gebeurde met enkele arrangeurs, vanwege hun belangrijk rol bij de promotie van Porta Nova rozen.

  Het filmpje is te vinden via deze link

  Arrangeur Hanneke Frankema als ‘Het Melkmeisje van Vermeer’ , in actie met rozen.
  Handelaar Jan de Boer van Barendsen in 17e eeuwse kledij met de roos Red Naomi!
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties