Praalwagen Greenhouse gekozen tot de mooiste van Flower Parade Rijnsburg

  De praalwagen van arrangeur Greenhouse uit Noordwijkerhout is vrijdag 11 augustus gekroond tot mooiste praalwagen van de Flower Parade Rijnsburg. De praalwagen met het thema Liefde op het eerste gezicht was compleet gevuld met Lisianthus van het Rijnsburgse bedrijf Van Egmond Lisianthus.

  De praalwagen was gevuld met verschillende soorten roze, witte en wit-roze gestreepte Lisianthus. Om het thema goed uit te beelden was gekozen voor twee grote harten in het midden van de praalwagen. Deze waren rondom gestoken met verschillende soorten Lisianthus, groene Hydrangea, rode Amaranthus caudatus en Diplocyclosranken. Aan de voor en achterzijde waren grote zuilen gemaakt waarin de nieuwe wit-roze gestreepte Lisianthus ‘Excalibur Hot Pink’ was verwerkt. Voor de afwerking is gekozen voor grote takken Asparagus plumosus, Aspidistra en rode Amaranthus caudatus. De bodem van de praalwagen leek bedekt te zijn met een wild bloemenveld, wat werd gecreëerd door diverse grassoorten en Ammi te mixen met verschillende kleuren Lisianthus.

  Eer

  Greenhouse-eigenares Astrid van den Berg is blij met de prijs. ‘We vinden het een eer dat het voor de jury ook liefde op het eerste gezicht was.’ De Lisianthus heeft Greenhouse altijd in de winkel staan, omdat de bloemen zo sterk zijn.

  Dit jaar was de derde keer dat de kweker en Greenhouse samenwerkten aan een praalwagen voor de Flower Parade. Vorig jaar vielen zijt ook al in de prijzen met hun praalwagen ‘Dutch DJ’s abroad’.

  Bron en foto’s: Greenhouse

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties