Produceren zonder afval is lastig

  De overheid zette in op een Biobased economy, een economie die onafhankelijk is van fossiele bronnen en in plaats daarvan biomassa gebruikt. Daarnaast moeten we af van afval, oftewel toe naar een circulaire economie. Een uitdaging waar de boomkwekerij enerzijds als leverancier kan functioneren, anderzijds een potentiële afnemer is van reststromen.

  Afval in park
  (Foto: Shutterstock)

  De Nederlandse overheid ziet in de biobased economy een gouden kans voor de Nederlandse economie. De verwachting is dat biomassa de ­komende decennia een steeds belangrijker rol gaat spelen in de internationale economie en volgens de overheid heeft juist Nederland alles in huis om de biobased economy tot een succes te maken door onze landbouwkennis, goede logistiek en vooraanstaande chemische sector.

  Daarnaast heeft de overheid zich ten doel gesteld om tot een afvalvrije productie te komen. Dat doel moet in 2050 worden gerealiseerd, over 9 jaar moeten we halverwege zijn. Dat is nog een stevige uitdagingen.

  Wat is er op dit gebied mogelijk in de boomkwekerij? Lees hierover meer in De Boomkwekerij 3 of in het digitale magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties