Rik Masson naar EuroSkills in Graz

Drie jonge toptalenten uit de groensectoren maken deel uit van het Team Netherlands uit dat op 6 tot 10 januari 2021 naar het EK voor beroepen in Graz gaat. Voor het onderdeel bloembinden gaat Rik Masson, student aan Aeres MBO, naar Oostenrijk toe. De andere twee ‘groene’ kandidaten komen uit voor het onderdeel Hovenier.

Dit nieuws maakten Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en Bert Beun, Official Delegate van WorldSkills Netherlands,  afgelopen vrijdag via een livestream in Genemuiden bekend. De jonge talenten met groene vingers zullen in Graz hun krachten en vakmanschap gaan meten in hun beroepsrichtingen met mbo’ers uit 30 andere Europese landen. In totaal gaan 26 jongeren naar de Europese kampioenschappen.

Alle leden van Team Netherlands hebben zich in maart gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo, waar zij nationaal kampioen in hun beroepsrichting werden. De komende maanden trainen alle teamleden elk minimaal 400 uur met experts van de scholen en uit het bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands verzorgt verder de mentale voorbereiding en begeleidt het team op weg naar en tijdens het EK in Graz.

Bron en foto’s: World Skills Netherlands

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties