Rutte steekt finalisten WorldSkills hart onder de riem

De finales van de vakwedstrijden georganiseerd door WorldSkills Netherlands (WSNL) gaan dit jaar helaas niet door. Premier Mark Rutte steekt in een speciale videoboodschap de hoveniers, bloemisten, monteurs en alle andere deelnemers en toekomstige vakmensen een hart onder de riem. „Al dat oefenen is niet voor niets geweest. De skills die je de afgelopen maanden hebt geleerd, heb je maar mooi op zak. Dat is goed voor jezelf en goed voor Nederland.”

In oktober vorig jaar werd al duidelijk dat de finales van de EuroSkills in januari niet door zouden gaan vanwege de coronamaatregelen. Het evenement zou plaatsvinden in Graz, Oostenrijk. In januari is door de organisatie van de WorldSkills besloten dat ook de nationale finales dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Er is nu besloten dat pas in 2022 weer vakwedstrijden worden georganiseerd.

In een rechtstreekse videoboodschap voor de leerlingen van de vakopleidingen, onderstreept premier Rutte het belang van goed opgeleide vakmensen. „We hebben jullie verschrikkelijk hard nodig. Jullie behoren nu al tot de allerbesten in je vak. En ik kan alleen maar zeggen: Ga zo door! Medaille of geen medaille, jullie vakmanschap is goud waard.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties