Schoolkinderen planten tulpenbollen in Vondelpark

  Amsterdamse schoolkinderen planten woensdag 1 november 30.000 tulpenbollen in het Vondelpark. Deze Tulpenplantdag is de aftrap voor 2.450 basisscholen die in de week van 6 november een Bulbs4Kids pakket ontvangen om samen bloembollen te ontdekken.

  De jaarlijkse Tulpenplantdag wordt georganiseerd door Bulbs4Kids, het Tulp Festival, en Vrienden van het Vondelpark. Als startschot van het plantseizoen planten leerlingen van de Nicolaas Maesschool tulpen aan de voet van het Vondelmonument in het park. Zij maken een begin van de 30.000 bloembollen die daar geplant gaan worden. Vrijwilligers van Vrienden van het Vondelpark klaren de rest van de klus.

  Tulpen zichtbaar maken

  De campagne Bulbs4Kids laat bijna 2.500 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland en Canada bloembollen ontdekken. Via een Bulbs4Kids bloembollenpakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten.

  Tulp Festival heeft als doel om de tulp weer zichtbaar te maken in de stad en heeft de wens voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen die in Amsterdam worden geplant, wat bijdraagt aan een positieve uitstraling van de stad.

  De Vereniging Vrienden van het Vondelpark zet zich in voor het behoud van de groene oase die Amsterdams populairste park is.

  Bron: Bulbs4Kids | Foto: John Lewis Marshall, Tulp Festival Amsterdam 2017

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties