Scindapsus: woonplant in augustus

Scindapsus maakt niet alleen het huis mooier met zijn getekende groene bladeren, maar helpt meteen de lucht binnen schoner te maken. De plant is gekozen tot woonplant van de maand augustus.

Scindapsus valt op door zijn hartvormige satijnachtige bladeren. Die zijn getekend met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. Goed verzorgd kan dit woonwonder heel oud worden en toch mooi blijven. Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden. In tropische regenwouden klimt hij bij voorkeur tegen bomen op om dan van stengels te gaan hangen.

Volgens de NASA Clean Air studie is Scindapsus een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Dat doet hij door middel van heel kleine huidmondjes op de bladeren. Die nemen koolstofdioxide op uit de lucht, zetten die om in energie om van te groeien en blazen weer zuurstof uit. Ook ademen de huidmondjes een beetje vocht uit, zodat de plant helpt te voorkomen dat de lucht in huis te droog wordt.

Verzorging

De plant staat graag op een lichte plaats, maar liever niet in de volle zon of op de tocht. Een ezelsbruggetje: hoe lichter het blad, hoe lichter de plant het liefst staat. De grond mag een beetje vochtig zijn, maar liever geen wateroverlast. Worden de ranken te lang, dan kunnen ze gewoon worden afgeknipt.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties