Skills The Finals in aantocht

Van 20 tot en met 22 maart vinden 38 nationale kampioenschappen plaats van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes tijdens het beroepenevenement Skills The Finals in RAI Amsterdam. Donderdag 21 maart zijn daar bovendien de finales en de prijsuitreiking van de 10 vmbo-vakwedstrijden Skills Talents.

Alle finalisten kwalificeerden zich de afgelopen maanden tijdens voorrondes en kwalificatiewedstrijden, waaraan ruim 20.000 mbo-studenten en bijna 10.000 vmbo leerlingen deelnamen. De studenten nemen het tegen elkaar op met als inzet de beste vakman, –vrouw te worden in hun beroep; van bloembinder en metselaar tot autotechnicus en verpleegkundige. De finalisten voeren opdrachten uit die worden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven. Bezoekers kunnen deze wedstrijden volgen én hun eigen skills ontdekken tijdens meer dan 50 ‘Play Your Skills-activiteiten’.

Alle nationale Skills-kampioenen worden gehuldigd tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond 22 maart in RAI Amsterdam. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en andere prominenten reiken dan de medailles aan de talentvolle mbo-ers uit. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat deze zomer plaatsvindt in Kazan, Rusland. In totaal nemen 650 mbo-studenten, waarvan 310 in RAI, en zo’n 350 vmbo-leerlingen deel aan dit NK beroepen.

Bron en foto: WorldSkills Netherlands

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties