Bloem en Blad SMK introduceert nieuwe naam voor Milieukeur: PlanetProof

  SMK introduceert nieuwe naam voor Milieukeur: PlanetProof

  0

  Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten mogelijk te maken, heeft SMK een nieuwe naam geïntroduceerd: On the way to PlanetProof.

  Deze nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd. De nieuwe naam maakt volgens SMK duidelijk dat verduurzaming een continu proces is van verbetering met als eindbestemming een productiewijze die in balans is met de leefomgeving.

  SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende telers, boeren en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

  Naast elkaar

  PlanetProof is een andere naam voor Milieukeur; beide namen blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. De eisen die aan het certificaat worden gesteld zijn identiek en verlangen extra inspanningen in de productie om de milieu-impact terug te dringen. Eisen hebben onder meer betrekking op bemesting, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit. Met name Nederlandse supermarkten vragen steeds vaker om producten onder Milieukeur. Naar verwachting zal de komende jaren het aandeel duurzamer product snel toenemen. SMK heeft, om deze groei in goede banen te leiden, afspraken gemaakt over samenwerking met het GroentenFruit Huis.

  Bron en logo: SMK

  Reageer op dit artikel

  avatar