Snijrozenkweker kiest voor tuinplanten

  Bij Bright Plants werden tot 1,5 jaar geleden snijrozen gekweekt, maar die teelt was niet meer rond te rekenen. De keuze viel op Skimmia, stamroos en Mandevilla.

  Ik ben er drie jaar geleden in gestapt en run het bedrijf nu samen met mijn ouders”, zegt Donny van der Burg, de vierde generatie kweker in de familie. Alleen niet meer van snijrozen. Kort nadat de jonge ondernemer officieel toetrad tot het bedrijf, werd in november 2019 bekend dat de ODE (Opslag Duurzame Energie) definitief omhoog zou gaan. En niet zo’n beetje ook, met 177% maar liefst.

  Donny van der Burg: „Teelt van snijrozen was niet meer rond te rekenen”. (Foto: Marrit Molenaar)

  Van der Burg: „Dat betekende voor ons een verhoging van de kostprijs met €7 per m2. Ook arbeid werd duurder, met €4 per m2. We liepen hier op 2 ha soms met 25 man, 7 dagen in de week.” De kostprijs ging voor de rozenkwekers daarmee met €11 omhoog en de familie concludeerde dat het niet meer was rond te rekenen.

  Uiteindelijk koos Van der Burg voor Skimmia, stamroos en Mandevilla.

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 4. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  بائننس اکاؤنٹ بنائیں

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

  Kayıt Ol
  6 maanden geleden

  I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.