Team van Wellantcollege wint Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

  Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van het Wellantcollege uit Houten zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019. Op de tweede plaats eindigde team van het Prinsentuincollege uit Breda. Het brons ging naar het andere team van het Wellantcollege. Team Aeres MBO Emmeloord werd vierde.

  Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van het Wellantcollege uit Houten met in het midden hun coach Mark van Noppen. Rechts VHG-directeur Egbert Roozen.

  Juryvoorzitter Bas van Swigchem over de winnaars: „Lucas en Mario vulden elkaar prima aan, hadden een goede teamgeest en een natuurlijke manier van samenwerken.” „De eerste dag was het houtwerk een zware opgave”, zegt Mario. „Het ging allemaal echt goed. Het straatwerk klopte helemaal. We hebben alles gegeven en gelukkig is de tuin af. Ik voel me nu super.” We hebben een mooie levende tuin gemaakt, vindt Lucas. „Dat we naar Rusland mogen is bizar. We gaan heel veel trainen om daar een goed resultaat te behalen.”

  Een trotse VHG-directeur Egbert Roozen reikte de oorkondes en medailles uit. „Jullie hebben laten zien wat het vak te bieden heeft. Er staan vier prachtige levende tuinen.”

  WK in Rusland
  De winnaars maken deel uit van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat in augustus deelneemt aan de wereldkampioenschappen beroepen, WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland). Aan dit WK nemen 1600 jonge vakmensen uit zestig landen deel in méér dan 56 beroepen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties