TuinIdee 2022 gaat niet door

  Beursorganisator HPP en beurseigenaar Libéma hebben definitief besloten dat TuinIdee 2022 komende februari niet doorgaat. „De kogel is net door de kerk,” laat organisator Dick van Raamsdonk weten. „Je hebt toch enige zekerheid nodig dat het ook door kan gaan en die is er nu eenvoudigweg niet. Ik denk dat geen enkele beurs doorgaat, IPM is ook al afgeblazen.” Ook vorig jaar ging TuinIdee niet door vanwege corona.

  Van Raamsdonk wil de beurs doorschuiven. „Waarschijnlijk naar februari 2023, want dat is toch de enige tijd dat hoveniers hier tijd voor hebben. Maar we kijken ook naar de zomer. Deze week nemen we daarover een besluit.”

  Een workshop tuintekenen op TuinIdee 2020, het laatste jaar dat de beurs plaatsvond.

  Koerswijziging beurs

  HPP had nog maar twee maanden geleden de organisatie van de beurs op zich genomen en de voorbereidingen waren in volle gang. Toch ziet van Raamsdonk ook voordelen aan het afblazen van TuinIdee 2022: „We willen de koers van de beurs wijzigen. Nu drong de tijd toch wel een beetje om dat goed te kunnen doen, maar nu hebben we dus meer tijd.”

  Van Raamsdonk zegt de focus van de beurs weer meer te willen leggen bij de tuinen zelf. „De afgelopen maanden heb ik met zo’n 130-140 standhouders gesproken. Bij veel van hen hoor ik de wens om weer een echte tuinenbeurs te worden. Ze vinden dat er de afgelopen jaren teveel ruimte op de beurs is geweest voor allerlei zaken die niets met tuinen te maken hebben. Er mag best ruimte zijn voor randverschijnselen, maar alles naar rato. We willen de hovenier weer het middelpunt maken van de beurs.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties