Ter Laak Orchids genomineerd voor prijs duurzaam ondernemerschap

Ter Laak Orchids uit Wateringen is één van de twaalf landelijk genomineerde bedrijven die kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Op dinsdag 3 april werd de onderneming in het zonnetje gezet in het Wisdom & Wonder Paviljoen van Wageningen University & Research.

Ter Laak Orchids is een kwekerij en familiebedrijf. Op een productieruimte van 125.000m², verdeeld over twee moderne, duurzame locaties, worden jaarlijks ruim 6 miljoen Phalaenopsisplanten gekweekt.

De Koning Willem I Plaquette is een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve, duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse economie en wordt op 28 mei uitgereikt. Winnaar van deze tweejaarlijkse prijs in 2016 is Koppert Cress.

De Koning Willem I Stichting reikt al sinds 1958 De Koning Willem I Prijs uit aan ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond. Sinds 2008 zijn er prijzen voor twee categorieën: Grootbedrijf en MKB. De Plaguette voor Duurzaam Ondernemerschap is een aparte prijs, die tot nu toe tweemaal is uitgereikt.

 

Vlnr: Chahrazad, Ewald de Koning van Ter Laak Orchids en Fulco.

Ambassadeurs

Anne-Marie Rakhorst, ondernemer en eigenaar van duurzaamheid.nl, voerde voorafgaand aan de bekendmaking een vraaggesprek met de kinderen Fulco en Chahrazad over ‘17 doelen die je deelt’. Fulco en Chahrazad zijn ambassadeurs van deze campagne, waarmee Rakhorst Nederland kennis wil laten maken met de ‘17 Werelddoelen’. Deze doelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties om ervoor te zorgen dat de wereld gezonder, eerlijker en veiliger wordt voor iedereen. De kinderen overhandigden de twaalf genomineerde ondernemingen vervolgens de nominatiecertificaten.

Bron: Smith Communicatie |Foto: Just Justa

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties