Trenddag over circulaire economie

Donderdagmiddag 8 november organiseert het Nederlands Interieurinstituut een trenddag met als thema ‘Circulair ondernemen biedt kansen.’ Designers kunnen daar volgens de organisatie een cruciale rol in spelen. Het betekent een nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk ligt op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling.

In de circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. Niet alleen: wat doe je als het product afgeschreven is, maar ook: hoe kun je iets op zo’n manier ontwerpen dat de grondstoffen steeds opnieuw, zonder verlies van kwaliteit, ingezet kunnen worden. Daarnaast denken circulaire ondernemers na over hoe zij grondstoffen na gebruik door anderen weer terugkrijgen. Hier horen nieuwe business- en verdienmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij. Sabine Oberhuber, schrijver van het boek Material Matters, en design director Teun van Wetten geven lezingen over dit thema.

Voor deze dag heeft het Nederlands Interieurinstituut gezocht naar een toepasselijke ruimte, waar een stuk herbestemming al gerealiseerd is: het terrein van CHV in Veghel. Het programma start om 13.00 uur met een rondleiding door het gebouw en sluit om 17.00 uur met een borrel.

Bron: Nederlands Interieurinstituut | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties