Tuincentra en bloemisten weer open vanaf 8 maart in Duitsland

Duitsland versoepelt vanaf maandag 8 maart het coronabeleid. Bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de 16 deelstaten spraken woensdagavond 3 maart af dat sommige maatregelen van kracht blijven tot 28 maart. Als eerste gaan bloemisten, tuincentra en boekenwinkels weer open in alle deelstaten, aldus het Financieel Dagblad.


Op drie deelstaten Saksen, Berlijn en Hamburg na waren de tuincentra al open sinds 1 maart. Een aantal partijen, waaronder Verband Deutscher Garten-Center (VDG), NBB egesa en Sagaflor startten een petitie om de tuincentra te openen. Deze werd in de afgelopen periode door ruim 17.000 mensen getekend.

Als het aantal infecties in een week tijd onder de 100 per 1000 inwoners komt, worden de teugels langzaam gevierd. Dan mag de rest van de detailhandel in Duitsland weer klanten ontvangen, op afspraak, net als in Nederland sinds 3 maart. Musea gaan ook weer open bij de oosterburen. Duitsland zit net als Nederland en het Verenigd Koninkrijk in een zware lockdown sinds 16 december.


Testen
In een bericht op het Duitsland Instituut staat te lezen dat veel hoop is gevestigd op de brede inzet van sneltests. Personeel in het onderwijs en de kinderopvang en scholieren moeten regelmatig worden getest, vinden zowel de deelstaten als de bondsregering. Ook bedrijven zouden hun personeel op regelmatige basis moeten testen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties