Tuinpalmen in de spotlights

Fors van formaat, lekker groen en een exotische uitstraling waarmee het zomergevoel nog even wordt verlengd: tuinpalmen zorgen ervoor dat je langer kunt genieten van het buitenseizoen. Bloemenbureau Holland heeft ze daarom gekozen tot Tuinplanten van de maand september.

De geselecteerde tuinpalmen hebben verschillende roots. Midden- en Zuid-Amerika vormt de habitat van Yucca en Cordyline groeit in Nieuw-Zeeland en Australië. Phoenix canariensis komt van de Canarische eilanden en de Phoenis roebelenii uit Laos. En Trachycarpus ten slotte komt in het wild voor in het Verre Oosten.

Phoenix canariensis heeft stug, opgaand blad, terwijl roebelenii juist wat zachter, gebogen blad heeft. De koolpalm heeft Cordyline australis als bekendste soort. De plant heeft een bijzondere bladrozet en is verkrijgbaar in zowel kleine maatjes voor tussen perkplanten als grotere maten die op het balkon en terras kunnen staan. Meest voorkomend zijn ‘Red Star’ (rood blad) en ‘Verde (groen blad). Yucca is verkrijgbaar als winterharde Yucca flaccida, Y. gloriosa en Y. filamentosa. Alle drie hebben draaie, stugge bladrozetten waarvan de bladeren steeds anders zijn. In de zomer bloeien ze met een statige kaars. Yucca elephantipes wil vorstvrij overwinteren, het is vooral een kuipplant die ook prima als woonplant kan dienen. De Chinese windmolenpalm (Trachycarpus) kenmerkt zich door zijn waaiervormige bladeren en is winterhard.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties