Uitblinkers Aeres Velp uitgekozen voor Honneursprogramma

Zes studenten van Aeres mbo Velp doen mee aan het Honneursprogramma. Met dit ‘uitblinkers’-programma kunnen studenten buiten het regulierenonderwijsprogramma om zich verder verdiepen als bloemstylist.

De vijf studenten hebben de kans gekregen omdat ze opvielen tijdens het volgen van de bloemlessen. Ze volgen de opleiding vakbekwaam bloemist niveau 4 en zitten in het examenjaar. In het laatste jaar hebben ze de basistechnieken onder controle en worden ze uitgedaagd om een stapje verder te denken. Het doel van dit extra programma is dat de studenten zich laten inspireren door opvallende bloemisten en stylisten. Daarnaast speelt het thema duurzaamheid een grote rol binnen het programma. Deze inspiratie deelt de groep studenten met medestudenten en mensen uit de branche.

De uitblinkers die meedoen aan het Honneursprogramma, v.l.n.t.: Anne, Jette, Eline, Marjolein en Hanah. Suze staat niet op de foto.

Goedgroen-festival

Een ander onderdeel waar de studenten tijden het programma aan werken is het Goedgroen festival,  dat plaatsvindt op 28 mei in en rond de school. Dit festival is bedoeld om de buurt op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt in en om Aeres Velp. Onderdeel hiervan is een expositie waarop de studenten hun eindexamen stukken presenteren. Ook worden bloem- en groengerelateerde workshops georganiseerd.

Op dit moment zijn de bloemstudenten actief bezig met een masterclass die op 26 maart plaatsvindt op Aeres Velp. Bij de masterclass komen twee onderwerpen aanbod: vernieuwende ondergronden en de duurzame bloemist.  De studenten laten zich hiervoor inspireren door verschillende bedrijven uit die branche. Opgeven voor de masterclass kan voor 21 maart via emailadres: velp@aeres.nl.

Bron en foto: Aeres Velp

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties