Nienke van Beijnum wint alternatieve Skills-wedstrijd

Nienke van Beijnum, student van Aeres MBO Velp, heeft woensdag 24 maart de alternatieve Skills finals gewonnen. Met haar ‘Covid-19 frameboeket’ en haar filmpje blies ze de jury naar eigen zeggen omver. Zes scholen schoven voor de online wedstrijd een student naar voren.

In het winnende filmpje laat Nienke van Beijnum zien hoe ze haar ‘Covid-19 frame’ heeft gemaakt. ‘De virusbolvormt het hart van het frame. De mensheid probeert grip te krijgen op het virus middels vaccinatie en maatregelen; dat is vertaald in de harige bloembol in de vorm van een tulp. Met de bloemen vertaal ik de lichtpuntjes in deze tijd. De bloemen gaan alle kanten op in het frameboeket net als de ups en downs van de maatregelen.’

Het winnende boeket van Nienke van Beijnum.

Veilig evenement niet haalbaar

In januari was de teleurstelling bij scholen en studenten groot toen het bericht van Skills Heroes kwam dat The Finals 2021 dit jaar geen doorgang zou vinden. De organisatie achtte een gegarandeerd veilig evenement in maart niet haalbaar en niet passend in deze tijd. Docenten en skills-coördinatoren van de opleiding bloem, groen en styling sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief voor deze vakwedstrijden.

Samen organiseerden Lentiz, Curio, Wellant, Skalda, Zone.college en Aeres de vakwedstrijd bloembinden op een veilige manier. Alle kandidaten maakten een werkstuk op basis van een eigen frame op het thema ‘Covid-19’ en een mysterybox van Flora Podium. Ze maakten een film over de totstandkoming van het werkstuk, die een deskundige jury (Gerdien Nijboer en Pascal Zijlmans) ook beoordeelde. De jury gaf aan alleen maar mooie resultaten te hebben gezien. Ze noemden de studenten echte ambassadeurs voor het bloemenvak. Bij de beoordeling van de boeketten lette de jury niet alleen op het eindresultaat, maar ook op de presentatie, de interpretatie van de opdracht, hoe uniek het idee was en de originaliteit. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. Op de 4e plaats eindigde Klarine Kleijn (Wellantcollege). Een gedeelde derde plaats was voor Michelle (Lentiz MBO Westland) en Mariska (Curio). Ook de 2e plaats werd gedeeld, namelijk door Lisanne Potuijt (Zone.college) en Gaia Wayman (Scalda Groen College). Nienke van Beijnum (Aeres MBO Velp) werd tot winnaar uitgeroepen.

Bron en foto’s: Aeres Velp

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties