‘Uiteindelijk komt het altijd goed’

Van eigenaar van drie succesvolle Twentse bloemenwinkels tot dakloze in de schuldsanering: dat is het heftige verhaal van Jeroen Kip. Door een zware burn-out ging hij in 2017 failliet. Nu komt hij terug als horeca- en bloemstylist en ondernemer: ‘Zakelijk ben ik hier veel sterker door geworden.’

Als iemand veel ervaring heeft met starten én stoppen is het wel Jeroen Kip (44). In 2006 startte hij zijn eerste bloemenwinkel La Différence in Wierden. Drie jaar later opende hij een tweede vestiging in Rijssen. In 2011 volgde een derde winkel in Hengelo, waar Jeroen na een jaar weer mee stopte omdat deze niet rendabel bleek. Hierna startte hij nogmaals een derde winkel, ditmaal in Enter. In 2017 ging het hele bedrijf failliet en sloten alle drie de winkels hun deuren. Jeroen verdween zelfs enige tijd compleet van de radar.

Inmiddels is hij weer helemaal terug en start hij volop allerlei nieuwe initiatieven op. Over alles wat hij heeft meegemaakt, spreekt Jeroen openhartig met Bloem&Blad.

Het volledige interview met Jeroen Kip staat in Bloem & Blad editie 2, 2022, een trendspecial over het thema Starten en stoppen. Heeft u een abonnement? Dan kunt u het complete artikel en meer ook online lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Jeroen Kip. Foto: Jeannet Hooftman

guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mooiman
mooiman
10 maanden geleden

mooi man

blijdatik ergeen zakenmeedeed!
blijdatik ergeen zakenmeedeed!
10 maanden geleden

ben ook benieuwd hoe het het met de ondernemers gaat en de beleving was die nog veel geld tegoed hadden van deze goed heilig man ! je hoort weer een kant van het verhaal helaas en idd het is geen held maak het niet mooier dan het is !

Syl
Syl
18 dagen geleden

Heel flauw om hier, lekker anoniem, iemand af te branden. Als je geen zaken met hem hebt gedaan kun je geen oordeel geven! Toevallig heb ik wel zaken met hem gedaan, altijd positief! Maar als je ondernemer bent zijn er altijd mensen die afgunst kennen en dan lekker anoniem zo reageren. Syl

Lucas Bakker
Lucas Bakker
18 dagen geleden

Altijd zeer goed zaken gedaan met Jeroen. Helaas kan een faillissement gebeuren weet ik inmiddels na hart problemen, waardoor je focus niet op je passie kan liggen, maar echt op je gezondheid. Ondernemen is en blijft een risico voor beiden partijen. Helaas kan geld verliezen daar ook bij horen. Wij hebben met erg veel plezier zaken gedaan met Jeroen en met zijn nieuwe bedrijf Kibbstyling doen we nu ook weer goed zaken .
Jeroen voor ons ben je een topper ga zo door .
Lucas Cindy en team.